Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Senaste veckan har flera hört av sig och undrat när vitlöken går att skörda. Och som inte det vore nog finns det vitlök i olika färger, med olika storlekar på klyftorna, med blast som är enkel att fläta och den som inte är flätbar, lökar som sätter topplökar och lökar som sätter halslökar
Fler av gästernahade även med sig väskor som de ville checka in och vi har ett par kvar så det måste vara några som saknade sina badkläder när det skulle dra ned till stranden
Våren inbjuder som bekant till picknick i det gröna och det är alltid gott attha med sig något sött att äta efter utflyktssmörgåsarna, salladen eller vad man nu väljer att ta med sig
Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Eftersom vi har en vara hemma och göra ingenting-helg så måste man ju äta extra goda saker. Fast det där var ju lite knasigt tänkt eftersom jag tycker att man borde äta extra goda saker varje dag, men det är ju inte varje dag jag gör efterrätt
Kan inte annat än att älska stället. Hur har din varit. Brunch. Urban Deli. Say no more. Bland kuddar och lastpallar, intog vi en lång brunch utomhus på Urban Deli i Sickla
Jag fick Roy Fares bakbok Sweet i julklapp av Jimmys lillasyster och sen dess har jag väl bläddrat fram och tillbaka i den ungefär 100 gånger men inte tagit mig för att göra någonting ur den, men på
färska basilikablad, eller färsk koriander (mängd motsvarande ungefär en sådan där kruka som man köper i affären — och det går förstås bra att blanda efter egna idéer om man råkar ha två halva kr, eller en rostad paprika och kanske en chilifrukt, eller stekt svamp, eller fetaost, eller … Man kan också smula brödet och steka smulorna i olja innan man mixar dem – det passar extra bra om man ha någon ingrediens som ändå behöver stekas
Mätta och glada drog vi vidare och kvällen fortsatte lika härligt som dagen hade börjat. Gör ett foliepaket till var och en med förkokt potatis i botten, en skiva färsk lax, halverade rädisor, sparrisar och haricotsvert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.