Jag hade en lammstek med ben i frysen så lördagens gryta var ju självklar. Det är ju mycket jultema nu i mattidningarna vilket ju såklart är kul och inspirerande
Blanda currypasta med creme fraiche och gör en underbar balinesisk currysill till julbordet. Vi kom just tillbaka från en drömsemester på Bali, en underbar ö, både härliga stränder, vacker natur med illgröna risfält och vulkaner men också en konstnärlig och vacker kultur
Servera med chutney och potatis 600 g fläskfilé. Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna
Om Du har svarta vinbär hemma i frysen så kan Du säkert använda dem med samma recept. Buskarna i deras trädgård dignade av bär, och jag fick med mig 1,5 kg hem, som jag nu har kokat sylt på. 1,5 kg aroniabär, noggrant rensade och sköljda5 dl vatten1 vaniljstång - snittad och urskrapad2 kanelstänger2 - 3 stjärnanissaft av en pressad lime1 dl mörkt muscovadosocker4 dl syltsockerHalvtina bären, och koka upp dem med vatten och kryddor. Låt koka på medelvärme under lock, ca 20 minuter
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Receptet var med i Expressens LCHF-tidning november. Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Lägg tinade hallon i en kastrull och hetta upp dem till sylt konsistens, mixa med mixerstav
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.