Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Söta bleklila skålar från Nordljus. . Jag älskar mjuk pepparkaka, Kryddig och värmande och tillsammans med en klick lingongrädde lovar den att vara där för mig alla mörka och kalla vinterkvällar
Halloj. Är det inte galet att det snart är första advent. Mysigt, eller hur. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
TJONG. Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Wienerstänger är den klassiska småkakan med hallonsylt och glasyr som alltid går hem till fikat. Fördelen med wienerstänger är de är så himla lätta att baka men att de ändå smakar så himla mycket
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
det godaste som finns är Fudge. Fudge. Och inget annat. 1 1/2dl kakao. 6 dl socker. 1krm salt. 2 msk sirap. 2 dl vispgrädde, alt havre matlagningsgrädde (kortare koktid)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.