Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlundamed hjälp av en smaksatt creème fraiche
riktigt många färska champinjoner. Alltid bra med rätter som går att förbereda lite grann och sedan bara ta fram ur ugnen så man slipper stå i köket och passa
I receptet skulle man använda hela soltorkadetomater men jag hade en burk med kräm på soltorkadetomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smakavsoltorkadetomateroch oliver serverade tillsammans med en basilikadressing
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta medsmakav basilika ochsoltorkadetomater. Smakaavmed mer salt och peppar och lägg till sist i basilikan
Smakaavmed salt och peppar och vänd sedan ner resterande spenat. Mer kanske att det tar lite tid, med först degen, som ska vila och sedan "kavlas" ut och göras till tagliatelle
Recepten till de flesta av rätterna jag lagade till buffén finns redan på denna blogg, men jag tänkte att jag skulle komplettera med några av de som inte finns med
Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Ringla olivolja över det hela och gärna lite av olja från de soltorkadetomaterna
Lägg bitarna i en skål tillsammans med den hackade färska basilikan. Hacka de soltorkadetomaterna, finhacka chilin (ta bort kärnorna och hinnorna) och tillsätt dessa till löken
Salta efter smak. Fördela spenat, feta ochsoltorkadetomater i bröden och toppa med kycklingpinnarna. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingpinnarna tills de är genomstekta och har ordentligt med färg
Jag måste erkänna att jag blir hungrig bara av att tänka på det här receptet. Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.