Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät sås. I receptet skulle man använda hela soltorkade tomater men jag hade en burk med kräm på soltorkade tomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta medsmakavbasilikaochsoltorkade tomater. Smakaavmed mer salt och peppar och lägg till sist i basilikan
Smakaavmed kryddor vid behov och servera sedan med valfritt tillbehör. Det går att äta pastasåser utan att servera med vanlig pasta, det finns så mycket alternativ, antingen med sallad, zucchinispagetthi, stekt vitkål eller bara med kokt broccoli – bara ta något man själv tycker om
Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlunda med hjälp av en smaksatt creème fraiche
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Servera med den kokta pastan. Minns att jag googlade fram detta recept för några år sedan och sen dess har det vart en klar favorit som jag ofta bjuder nära och kära på
Blanda ner det tillsammans med citronsaften i såsen ochsmakaavmed salt. Jag gör en krämig tomatsås som sedan smaksättsmed färsk basilikaoch nypressad citronsaft
Testade denna gång ett recept av Tommy Myllymäki och Lisa Lemke på kycklingburgare som fått smakavsoltorkade tomater och oliver serverade tillsammans med en basilikadressing
Jag är egentligen inget större fan av paj, men den här är riktigt god och ett gammalt Viktvöktar recept som jag sparat för att jag gillade det så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.