12 dl
créme fraiceBörja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Arbeta degen så lite som möjligt. Degen blir kladdig så plasta in den och vila 30 min i kylen.
1 Smöra
och mjöla en pajform. Kavla ut degen så tunt som möjligt och lägg i formen så att den täcks helt. Kyl i frysen 10 min.
1 Gör
fyllningen. Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. Låt moset rinna av en stund i durkslag. Blanda i resten av ingredienserna.
1 Förgrädda
pajskalet i 10 min täckt med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor. Då glider inte kanterna ner under gräddningen! Avlägsna pappret och riset/ärtorna och förgrädda 10 min till tills botten fått färg.
1 Fyll
pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. Låt svalna.
1 Garnera
med spritsad grädde och servera med glass till!
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.