Citronpaj

 – recept på fransk klassiker
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl

  • 12 msk socker

  • 1125 g smör eller margarin

  • 12 msk kallt vatten

  • 12 dl vispgrädde

  • 11 citron, saft och skal

  • 11 dl socker

  • 1 citronskivor 
Rör ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

  • 1 Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.

  • 1 Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter.

  • 1 Förgrädda pajskalet i 200 grader, cirka 10 minuter.

  • 1 Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajskalet och grädda ytterligare 15 minuter.

  • 1 Ta ut pajen och låt den svalna. Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.