1 Rabarber-
och hallonkräm450 g rabarber 200 g frysta hallon 3 dl strösocker 3 dl vatten 0,5 msk citronzest 3 msk potatismjöl 3,5 msk vatten ev röd hushållsfärg
1 Övrigt15-20
drömmar citronmeliss frysta hallonSkär rabarbern i bitar. Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Låt koka i ca 10 minuter tills rabarbern är mjuk. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen. Blanda väl och låt puttra i nån minut till på spisen. Jag hade i några droppar röd hushållsfärg för en finare presentation men det kan uteslutas. Låt svalna helt i kylen. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker (vispa försiktigt så inte florsockret hamnar överallt). Häll i grädde och vispa till en fluffig konsistens. Häll över crèmen i en spritspåse. Krossa drömkakorna med händerna. Varva rabarber- och hallonkräm, cheesecakecrème och drömkross i ett glas. Garnera med citronmeliss och några frysta hallon.
En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Helgen närmar sig och jag tänkte därför att ni skulle få ett litet desserttips inför denna
Ingredienser Portioner. 4 125 g mörk blockchoklad 2 äggulor 3 msk florsocker rivet skal av 1/2 apelsin 4 msk starkt bryggt kaffe 3 dl vispgrädde chokladströssel Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.