1 turkisk
yoghurtSätt ugnen på 200°. Blanda samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylskåp medan du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen.
1 Häll
fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25–35 minuter tills fyllningen ”stannat”. Godast blir den om den får stå i kylskåp över natten.
Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde. 1Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter
15-6 st äpplen. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. 12 dl créme fraiceBörja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. Degen blir kladdig så plasta in den och vila 30 min i kylen. 1Förgrädda pajskalet i 10 min täckt med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor. 1Fyll pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. 1Garnera med spritsad grädde och servera med glass till
Testade att göra en Citronkladdkaka, enkel att göra och väldigt fräsch och god, serveras med lite vispad grädde och kanske lite hallon eller jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.