Len citronpaj med yoghurt
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 11 dl socker
  • 11 ⁄2 tsk bakpulver
  • 1175 g smält smör
  • 13 ägg
  • 12 1 ⁄2 dl socker
  • 11 1 ⁄2 dl vispgrädde
  • 12 ekologiska citroner, saft och rivet skal
  • 1 turkisk yoghurtSätt ugnen på 200°. Blanda samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylskåp medan du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen.
  • 1 Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25–35 minuter tills fyllningen ”stannat”. Godast blir den om den får stå i kylskåp över natten.
  • 1 Servera med turkisk yoghurt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.