1300 g
hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
1 Blanda
i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
1 Slå
in i plast och lägg svalt.
1 Kavla
ut till en 3–4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
1 Grädda
gyllene i 200 grader cirka 20 minuter.
1 Gör
fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
1 Värm
mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
1 Slå
tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
1 Vispa
den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera.
Arbeta ihop till en deg (använd gärna elvisp med vispar eller köksmaskin så går det snabbt). (Har du svårt att få ihop degen trots att smöret är rumsvarmt har du troligtvis tagit för mycket mjöl, undvik att gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Pajen är lättbakad och du gör den i olika steg, Börja med pajdegen, kyl och förbaka. Lägg i päron (använd med fördel mjuka päron, eller konserverade) och häll över fyllningen
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Skär alla ananasringar i smala strimlor tvärs över dess fibrer och mixa slätt med stavmixer. 12 dl créme fraiceBörja med att blanda alla ingredienser till pajskalet. 1Förgrädda pajskalet i 10 min täckt med bakplåtspapper och fylld med ris eller ärtor. 1Fyll pajskalet med fyllningen och grädda igen i ca 35 min. 1Garnera med spritsad grädde och servera med glass till
Låt päronen rinna av och lägg i formen med kupiga sidan upp. Servera med grädde. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter
Ingredienser Portioner. 1 sats Fyllning 5 äpplen (fasta, syrliga) 1 dl socker 1 msk kanel Pajdeg 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl socker 100 g smör eller margarin Till servering glass eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.