Hallonpaj med vaniljkräm
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 10,5 dl socker
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 11 st ägg
  • 14 st äggulor
  • 15 msk socker
  • 12,5 msk maizenamjöl
  • 13 dl mjölk
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 1300 g hallon, frysta eller färskaBlanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
  • 1 Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen.
  • 1 Slå in i plast och lägg svalt.
  • 1 Kavla ut till en 3–4 mm tunn cirkel. Fodra en låg pajform.
  • 1 Grädda gyllene i 200 grader cirka 20 minuter.
  • 1 Gör fyllningen: Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en bunke.
  • 1 Värm mjölken till kokpunkt och slå den under vispning över äggblandningen.
  • 1 Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. Ta av från värmen och vispa ner vaniljsockret. Ställ krämen i ett kylskåp för att svalna.
  • 1 Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll det avsvalnade pajskalet. Toppa med färska eller frysta hallon. Pudra över florsocker och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.