grönsaks- eller kycklingfond. Finhacka lök och vitlök och fräs på i en kastrull. Byt ut vanligt bacon mot kyckling- eller kalkonbacon för en smalare soppa
) Det är sant, ibland gör jag annat än att baka hemma i lägenheten, och igår blev det en filmeftermiddag med mig själv bara för att jag kunde och hade tiden – yay [
1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
Den här majssoppan görs på ett kick och innehåller något krämigt, något knaprigt, något sött, något salt och lite värmande sting - helt perfekt på alla sätt och vis
-) (min idol blev guiden Carlos som bogserade mig genom Madrid, jodå han kunde både köra sin och dra mig) Maten blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, trodde liksom att Madrid bara hade god mat men vi gick på några rejäla bottennapp men vi hittade godbitar också så nu har man lärt sig tills nästa gång (räknar även med flera midjeväskor med säkra lås av tomten)
En len, krämig majssoppa som hälls ovanpå mör, chilikryddad kyckling och krispiga grönsaker. Jag är ju förtjust i soppor och gärna soppor med tillbehör som bryter av i både smak och textur
Skala och hacka löken. Ansa och skiva purjolöken. Fräs lök och purjolök i en gryta med smör. Skala och tärna potatisen och lägg ner i grytan tillsammans med majs (spara lite till garnering), vatten, paprikapulver och buljongtärning
Lägga kycklingen på en plåt och sätt in den i ugnen för att avsluta tillagningen. Svetta majs, lök, ingefära, chili och vitlök tills du verkligen kan känna lukten av sötma av majs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.