200 g
mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen) 100 g Dumlekola 175 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl farinsocker 1 ägg 1 ½ tsk bikarbonat 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt
Idag har jag bakat en amerikanskcookiemedchokladochkola då jag fick detta härliga tips ifrån Tess, den såg ju bara för god ut så jag var ju bara tvungen att testa baka den
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vit choklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat och rör ihop till en deg
Rör därefter ner de torra ingredienserna samt kolaochchoklad. Jag älskar chocolate chip cookiesoch den är cookien i långpanna är så smidigt och som sagt väldigt god
Toppa till sist medchokladbokstäver, hjärtan eller något annat gott. Rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen (karamelliserade mjölken) och fördelade ut över cheesecaken
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.