Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
abborre rensad och fjällad salt vitpeppar eller svartpeppar ev. Salta och peppra abborrarna inuti och runtom, ta det försiktigt med pepparn, det ska bara var en liten gnutta
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg
Skölj eventuellt av fiskeni kallt vatten. Gnidin den med salt på både ut- och insidan. Fyll upp fiskens buk med örter, skivadcitron, klyftad lök och smör
Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minnsminatidiga år i byn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.