Gräddsås
Milda.se
Milda.se

Gräddsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 2 msk Milda mat & bak margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk Knorr kalvfond
  • ½ dl Milda Mat
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    Smält Milda sakta på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg.

    Ta av kastrullen från plattan så att det får svalna något och vispa ner mjölk och fond.

    Låt såsen koka upp. Koka sedan i 3-5 minuter så att den råa mjölsmaken försvinner. Rör över hela botten i kastrullen för att undvika vidbränning. Tillsätt grädden och låt såsen koka upp och smaka till sist av den med salt och peppar.

    Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost.

    Servera såsen till kalvstek, köttfärsrätter, lever eller vilt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.