3 dl
kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
11 dl
vispgrädde
11 tsk
svartvinbärsgelé
11 msk
smör, rumsvarmt
11 msk
vetemjöl
11 krm
salt
1 nymald
vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. Rör så gelén smälter. Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Låt såsen småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Kanske behövs lite mer gelé för att balansera smakerna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 850
Har du lagat detta receptet. Har du lagat detta receptet. 1,5 msk peppar *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda. 1,5 msk peppar *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda
Receptet gäller för 5 dl 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk vetemjöl 4 dl köttbuljong ½ dl Arla® vispgrädde 2 tsk kinesisk soja ½ krm svartpeppar ev 1 msk gelé eller äppelmos
Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 8 3/4 gurka 1 1/2 tsk salt 2 vitlöksklyftor 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips) 1 tsk citronjuice eller vinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.