Den här gången fick det bli Abborre, bara urtagen men med fjällen kvar. Snabbmat i värmeböljan. Årets varmaste dag inbjöd inte till så avancerad matlagning
Servettbrytningen "abborre" kommer snart i en blogg nära dig. Vi köpte in ganska mycket abborrfiléer av en fiskbil som kör förbi här med jämna mellanrum
Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Missförstå mig rätt. jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar
Fördela salladen över och lägg på abborren och tomaterna. Vänd abborrarna först i vetemjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet som blandats med citronpepparn
När fiskelyckan är god Många är vi väl som tycker om att sitta bakom flötet på sommaren. Om det nappar ordentligt så är den här fiskpuddingen bra att ta till