1-2 dl
olja1. Rulla ut smördegen och skär den till långa trianglar mellan kortsidorna (se bild).
12. Hacka
fikonen. Skala och hacka getosten. Strimla skinkan. Blanda allt i en skål och smaka av med peppar. Fördela ut röran på den breda delen av varje triangel och rulla ihop från den breda änden mot den smalare.
13. Pensla
ovansidan med uppvispat ägg och strössla över svarta sesamfrön. Grädda gifflarna i 225°C i 10-12 minuter.
11. Koka
upp hett vatten och blanda med ättika och socker. Rör om tills sockret löst upp sig. Finhacka löken och ha ner i lagen. Låt dra en timme eller mer.
12. Skala
och riv potatisarna på en mandolin eller rivjärn. Vispa upp ett ägg med lite salt och blanda ner potatisen i ägget. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut plättar av potatisrivet – enklast är genom att snurra potatisen som pasta med en gaffel och lägga ner ”rullarna”. Stek på båda sidor så de får fin färg. Låt svalna.
13. Slå
lagen av rödlöken. Klicka på creme fraiche, löjrom och strössla över lök. Dekorera med en dillkvist.
11. Hacka
den gula löken och sockerärtorna. Hetta upp smör i en kastrull och ha ner sockerärtor och lök. Stek under några minuter tills det mjuknat.
12. Slå
på vattnet och låt det småputtra i 10 minuter – inte längre, annars tappar sockerärtorna sin gröna färg. Klicka i creme fraiche och kör till en slät smet med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
13. Skala
och hyvla rödbetorna tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Hetta upp olja i en kastrull (170°C) och fritera rötbetschipsen i cirka 1-2 minuter. Lyft ur chipsen med en matpincett och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Observera att chipsen hårdnar när de friterats klart och ligger på tork, lyft alltså ur chipsen innan de tappat sin rödrosa färg.
14. Slå
upp soppan i små shotsglas och servera med rödbetschipsen och valfri kryddört, exempelvis körvel eller timjan.
Fördela ut det lufttorkade köttet som blommor i en ugnstålig form med små koppar. Forma varje bit till en bulle och rada upp dem på en plåt med bakplåtspapper
Inlägget Godaste fetaostkrämen sompassartill allt dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Fantastiskt god fetaostkräm sompassar att serveras till de flesta rätter
De här båda såserna är godatill det mesta. Det enda du behöver tänka på är att i förväg beställa hem två olika kryddblandningar från Zmaka (och nej, jag är inte sponsrad men kan inte leva utan dessa båda favoriter, som jag använder till det mesta i matväg)
Det är också viktigt att äta sunt och heller inte snåla på det goda i livet. Till serverade jag såklart en riktigt fet bearnaisesås som ni har recept på här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.