Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
I kväll skajag göra kanderade rosenblad filodeg. Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap för en saftig baklava
Så om jag berättar hur jag gör, hur det går till från det att jag står i mataffären eller framför kylskåpet och tänker jag-är-skithungrig-och-har-varken-pengar-eller-idéer tills det att ännu en måltid står på bordet så kanske det ger dig något
Jag är en riktig sås-människa men har plockat bort feta såser och använder kvarg som sås och röror istället och är supergott som det är eller smaksatt som dipp eller kall sås til fisk eller sallad
Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Mandelmjölet ska siktas, så väg det efter siktningen eftersom det kan bli lite stora mandelbitar kvar i silen ( kan sparas till annan bakning)
Då tycker jag det är riktigt gott utan sällskap. Zoega’s är så mycket godare än det bryggkaffe som finns att köpa på Grekiska och Turkiska affärer, så det åker alltid med några paket i väskan
Till knoppen har jag använt mig av de två minsta utstickarna och börjar då med en större boll för att knoppen inte skall kännas för liten mot de stora blommorna
-)Här får ni annan gottig fisk, helt utan julkänsla men som passar finfint att börja veckan med. Pepparkaksgubbar kommer hand i hand, mössen trippar fram på tårna och mamma mus samlar hela barnaskaran sin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.