4 ark
gick åt idag. Resten kan man spara ca 5 dagar i kylskåpet invirat i plast, om man inte orkar (eller hur?) använda upp degen med en gång i någon annan rätt. (Som t ex mumsiga fetaostfyllda filodegsrullar. Dessa kan man ju göra en annan dag).
4
port
4 tinade
ark filodeg (men tyvärr måste man tina hela rullen)
3 ganska
maffiga grovrivna morötter
1 mellanstor
strimlad gul lök
2 vitlöksklyftor
finhackade eller rivna (beroende på hur mycket du gillar vitlök)
1 burk
lätt crème fraiche
2 msk
tomatpuré eller
3 msk
chilisås
1,5 dl
riven ost (idag hade jag Västan 10%, men ta vad du har lust med)
1 mskoch
som en tribut till mina citrontokiga väninnor:
Kanske diskar du också efter bakandet. Jag vill ha kanelbullar - nu. Under tiden som jag skrivit detta har jag haft min fikastund med kaffe och bullar som jag tinade upp från frysen på mindre än en minut
Jag är väldigt svag för hummer, det är verkligen bland det allra bästa jag vet. Vill ni ha lamm så rekommenderar jag verkligen den här lammsteken med parmaskinka, vitlök och rosmarin och till det en portvinssås
Det jagska göra är rosenmarmelad som är supergod. Rosenmarmelad på färska blad. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska. Lägg blad och vatten i en kastrull och koka under lock cirka 15 minuter. 2 Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. Koka ytterligare 10 minuter. 5 l röda färska rosenblad. citron rivet skal av 1/2. 25 st certo flaska
I förra veckan lyckades jag övertala min man att återskapa denna fantastiska pastarätt från i våras. Det vete sjutton vad som gav min man inspirationen, men jag tror att en kvalificerad gissning är att det vita matlagningsvinet helt enkelt var slut, och att sherryn fick vara stand in på kort varsel
Idag är det kanelbullens dag och jag har inte hunnit baka en endast liten kringla. Dessutom är det bra att blanda lite ströbröd i fyllningen för att den inte ska rinna ut
De flesta drinkarna är tyvärr ganska söta. Det händer - men alltmer sällan - att jag vill ha en liten drink innan maten eller bjuda på när vi har gäster
" Det var tomt i skafferiet på mjukt bröd och jag är mer än less på det "hårt uppdrivna" och lätt klonade bröd som säljs i den lokala matbutiken just nu
Nu har jag hittat efterrätten som jagskall bjuda mina väninnor på när dom kommer på söndag. Det är faktiskt en anledning till att vi skall träffas , dom får ju lite pengar till en resa som vi hela gänget skall göra
I kväll skajag göra kanderade rosenblad filodeg. Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap för en saftig baklava
Nuönskarjag er alla fina bloggvänner en riktigt skön och härlig sommar. Egenkomponerad paraplydrink pga att jag inte läste eller tittade så noga på flaskan med flädersaft jag köpte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.