Låt jäsa övernatten. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Ställ sedan in långpannan i kylskåpet och låt den stå där övernatten. För en tid sedan när jag fördrev lite tid med att vandra runt på torget, så köpte jag mig en påse lingon
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser övernatten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Är det någon därute som ännu inte har testat de senaste årens snackis Pulled Pork. Om inte är det hög tid nu, för nu har folk börjat laga pulled chicken till höger och vänster
Åhhh, vad gott och grymt att det lagar sig själv under natten så man kan äta det redan vid lunchtid Har velat testa pulled pork ända sedan det började ploppa upp på var och varannan matblogg i våras men det har bara inte blivit av
När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”. Jag blev först nyfiken på namnet – tydligen kommer det sig av att kolarbetarna förr åt just den här mättande men billiga maten ofta – och sedan lite skeptisk men ändå nyfiken på ingredienserna… Jag menar, hur gott kan det bli när ingredienserna bara är vatten, mjöl och fläsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.