Johanna hade ett värdefullt bagage med sig till aftonens sammankomst: en smarrig chokladkaka med glasyr. Att öppna kylväskan var som att öppna Pandoras ask.Kladdkaka med fudgeglasyr
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Rör ned smöret och grädden (eller mjölken). Tag ut kakan från ugnen och bred påglasyren. Ställ in kakan i ugnen igen och låt den stå tills ytan ser lite torrare ut
Bred glasyrenöver den varma kakan. Strö över chokladen. Jag har tyvärr inte själv haft tillfälle att prova kakan för den åkte till makens jobb hela formen i tisdags och där försvann den i ett naffs
Så smälter man smöret och chokladen, blandar tillsammans med kaffet och vispgrädden. Jag bakar väldigt sällan och rör då ofta ihop kakanpå känn med det jag har hemma
Vill du sätta smak eller färg på din pannacotta blandar du i den det innan du portionerar. Sätt smak på din pannacotta med smält choklad, kakao, essens, likör eller konjak, bärmousse, saffran, lakris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.