Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästafrukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger
Frukostfrallor – gör så här. Skär den sedan i 8 bitar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Täck över med plastfolie och låt dem jäsa i kylen övernatten, ca 8 timmar
Just nu är tid ingenting jag direkt har över – då passar det utmärkt att lägga 20 minuter på kvällen för att knåpa ihop dessa och sen gräddar man dem bara på morgonen. Kalljästa frallor (8 st). Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i 10 minuter och låt därefter jäsa i kylskåp övernatten
Jag har ju inte så stor kyl så därför fick de trängas, annars är det bra om man sätter dem med lite marginaler så att de inte behöver växa ihop utan får växa fritt och mysa
Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten. Kalljästafrukostfrallor. 75 g blå jäst 4 dl kallt vatten kallt 1 ½ tsk salt 1 msk honung 2 dl grahamsmjöl 5–7 dl specialvetemjöl. Klipp 12–14 degbitar med en sax. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min tills de har fått en fin, gyllene färg på både ovan- och undersidan
30 vaknade jag av ljud – när jag kvicknat till insåg jag att det var fnitter. 30 vaknade jag av ljud – när jag kvicknat till insåg jag att det var fnitter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.