Ja, när hösten kom till Öland igen så tyckte jag det passade bra med en värmande lufsa. Snöblandad storm igår morse när jag körde till Kalmar och vägskyltarna var täckta av snö…
Fisken serveras med balsamicorostade rödbetor en len getostkräm och såklart granatäpple. Getostkrämen är sötad med lite honung och tillsammans med de lite syrliga balsamicorostade rödbetorna blir det en perfekt kombination
Herr Backa bjöd på Lufsa med morfars lingon och vitkålssallad. Receptet har vi hittat på kryddburken. se en matblogg som bjuder på massor av inspiration
Köttet serverades med ugnsrostad sötpotatis och en getostkräm. Viss mat man gör blir bara sådär helt fantastiskt god, alla smaker sitter perfekt och man bara njuter när man äter
Gör under tiden getostkrämen genom att mixa eller röra ihop alla ingredienser till en slät röra. 1Ta ut formen och servera laxen och rotfrukterna tillsammans med getostkrämen
Getostkräm. Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Getostkräm. Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Stek små biffar i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida
Getostkräm. Toppa med getostkräm och strö över solrosfrön. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kycklingsallad. Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor
Ikväll blev det vegetariskt till middag. Hittade lokalt odlade rödbetor till fint pris på ICA för några dagar sen och det var ju för bra för att motstå Resultatet blev gudomligt goda biffar, scrolla ner för recept
Getostkräm. Lammfärs är riktigt gott tycker jag. Här blev det grillade biffar som fick sällskap av en somrig sallad, grillade grönsaker och två sorters såser
Lax med getostkräm och som sagt sallad. Lax med getostkräm. Okej, jag ber om ursäkt för bilden. Kanske inte den bästa jag plåtat men så blir det när jag glömde ta bilden innan jag hunnit sätta kniv och gaffel i maträtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.