Lax i ugn med rotfrukter och getostkräm
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 11 kg rotfrukter, till exempel potatis, rödbetor, palsternacka, rödlök, blomkål
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 11-2 msk olivolja
  • 12 dl crème fraiche
  • 1200 g getost
  • 11 tsk honungSätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ringla över olivolja och rosta i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
  • 1 Pensla laxen med lite olja och krydda med salt och peppar. Lägg den sedan på rotfrukterna och sätt in i ugnen igen cirka 15 minuter. Gör under tiden getostkrämen genom att mixa eller röra ihop alla ingredienser till en slät röra.
  • 1 Ta ut formen och servera laxen och rotfrukterna tillsammans med getostkrämen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.