11 kg
rotfrukter, till exempel potatis, rödbetor, palsternacka, rödlök, blomkål
1
salt
1 nymalen
svartpeppar
11-2 msk
olivolja
12 dl
crème fraiche
1200 g
getost
11 tsk
honungSätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över salt och peppar. Ringla över olivolja och rosta i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter.
1 Pensla
laxen med lite olja och krydda med salt och peppar. Lägg den sedan på rotfrukterna och sätt in i ugnen igen cirka 15 minuter. Gör under tiden getostkrämen genom att mixa eller röra ihop alla ingredienser till en slät röra.
1 Ta
ut formen och servera laxen och rotfrukterna tillsammans med getostkrämen.
Lägg laxen över, salta och peppra. Spenaten som jag sådde ivintras har gett otroligtfin skörd och nu är den på väg att gå i blom så nu äter jag spenat så gott som varje dag här hemma
Lägg fiskeniugnsfastform. Och det är inte bara pengar man sparar på att ta medsig en matlåda, utan man gör en insats för miljön också genom att minskamatsvinnet
olivolja. 900 g färsk laxi hel bit (medskinnet kvar). 3-5 cm ingefära. 3-4 vitlöksklyftor. 4 port kokt råris, tillservering. 4 port mexikansk melonsallad. 900 g färsk laxi hel bit (medskinnet kvar) 3 msk japansk soja 3-5 cm ingefära 3-4 vitlöksklyftorolivolja 4 port kokt råris, tillservering 4 port mexikansk melonsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.