Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Det här receptet är med äpplen och lät godare än med bara rönnbär. Rönnbärsgelémed äpple 1-2 burkar. Koka upp med vatten och låt koka i ca 20 minuter. Låt den stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. /Åsa Rönnbärsgelémed äpple 1-2 burkar
Atamonlösning för att skölja de rengjorda burkarna med). Rönnbärsgelé. Koka upp vatten, häll i de frysta bären och äpplen skurna i bitar (skal och kärnhus skall kokas med)
Atamonlösning för att skölja de rengjorda burkarna med). Koka upp vatten, häll i de frysta bären och äpplen skurna i bitar (skal och kärnhus skall kokas med)
Lägg på lock och koka upp på medelvärme. Krydda med enbär mot slutet. Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten
Låtden stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. Rönnbären får den bästa smaken om de är frostbitna (det kan man görai sin egen frys, min anm
När ris och sås är färdiga trancherar jag älgstekarna, klickar på en rejäl klick rönnbärsgelé, serverar med kantarellsåsen och njuter med rödvin och en tänd brasa
Servera potatisen med kotletten och en klick rönnbärsgelé, strö över rikligt med persilja. Riktig höstmat blev det idag med skånsk potatis och en grillad saftig kotlett
Rönnbärsgelé. Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.