Koka upp saften med sockret. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Det här receptet är med äpplen och lät godare än med bara rönnbär. Rönnbärsgelémed äpple 1-2 burkar. Koka upp med vatten och låt koka i ca 20 minuter. Låt den stå 5 minuter och ta sedan bort ev skum med en hålslev. /Åsa Rönnbärsgelémed äpple 1-2 burkar
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Atamonlösning för att skölja de rengjorda burkarna med). Rönnbärsgelé. Koka upp vatten, häll i de frysta bären och äpplen skurna i bitar (skal och kärnhus skall kokas med)
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Atamonlösning för att skölja de rengjorda burkarna med). Koka upp vatten, häll i de frysta bären och äpplen skurna i bitar (skal och kärnhus skall kokas med)
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Lägg på lock och koka upp på medelvärme. Krydda med enbär mot slutet. Om bären inte fått någon frostnatt på trädet går det bra att lägga dem i frysen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.