1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Riktig höstmat blev det idag med skånsk potatis och en grillad saftig kotlett. Finns säkert flera varianter på den skånska potatisen men det här är en enkel variant
Jag vet inte var namnet kommer ifrån, kanske åt man mycket stek på slotten runt om i Sverige. Hur som helst det låter ju fint och som söndagsmiddag är det perfekt
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform. Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar
Rönnbärsgele blev en succé, så jag fick blodad tand och vill laga mera. Egentligen tycker jag ju inte sååå mycket om att laga nått med mycket socker, och marmelad innehåller ju massor med socker
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett till recept som jag gått och sparat på för att göra vid något särskilt tillfälle, och det blev nu på nyårsafton
Ner med smör i en rejäl stekpanna. Stek renskaven. Är skaven fryst steker du den på ena sidan, vänder, karvar av det som tinat med en gaffel och så håller du på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.