Äpple- och kardemummabullar
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 13 dl mjölk
  • 12 st ägg
  • 1125 g smör
  • 12 msk strösocker
  • 10.5 tsk salt
  • 110 dl vetemjöl
  • 10.5 dl strösocker
  • 12 tsk stött kardemumma
  • 11 st äpplen
  • 11 dl russin
  • 1 ägg
  • 1 mandelspån
  • 150 g jäst 3 dl mjölk 2 st ägg 125 g smör 2 msk strösocker 0.5 tsk salt 10 dl vetemjöl Fyllning: 125 g smör rumsvarmt 0.5 dl strösocker 2 tsk stött kardemumma 1 st äpplen 1-2 st 1 dl russin Pensla med: ägg mandelspån Ugn: 225°Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
  • 1 Fyllning: Rör samman rumsvarmt smör, socker och kardemumma. Tvätta och riv äpplena grovt och krama ur vätskan.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40x30 cm. Bred på smörfyllningen och strö över rivet äpple och russin. Rulla ihop och skär i bitar.
  • 1 Ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i ca 8 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.