Pensla de nygräddade bullarna med ljummet vatten med lite socker. Smält smöret och tillsätt mjölken. Vid servering garneras bullarna med florsocker utrört i lite vatten
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter. Rör ihop alla ingredienser tillfyllningen • Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2delar • Kavla varje del till en rektangel, cirka 25x40 cm • Fördelafyllningen över halva kakan och vik den andra halvanöver • Skär degkakan i 15 remsor • Snurra varje remsa till enspiral, som rullas ihop till en snurra • Lägg bullarna påbakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 250° • Pensla bullarna med ägg • Strö överpärlsocker och kokos • Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter
Inte många som ogillar nybakade kardemummabullarmed socker och kardemumma på toppen. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
Och så har jag gett chokladglasyren lite syrlig brytning med hjälp av citron. I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.