Idag startade jag morgonen med en Chiapudding med smak av hallon och mynta. Ett perfekt nyttigt frukost alternativ som man står sig på länge och är enkelt att variera med massa olika smaksättningar
Gurktzatziki i all ära, inte mycket som slår det till ett gott bröd eller kanske till grillat. Detta är en, enligt min åsikt, inte en så dum motståndare som passar utmärkt till grillat kött eller fisk av något slag
Jag har fått många bra recept och tips ur boken LCHF för tjejer av Cathrine Schück och det som jag testat senast är ärter smaksatta medmynta och citron samt fetaost
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntan och citronen. Hade sedan länge bokat in den tillsammans med några av mina vänner men de kunde inte riktigt lika tidigt som mig så jag tjuvstartade lite tillsammans med några av mina tidigare jobbarkompisar
Denna röra har jag gjort tidigare med basilika. Mynta passade precis lika bra i, kanske ännu bättre. Stek i smör/raps olja på medeltemperatur tills den stelnat
Så jag gjorde en bakelse på mynta och dekorerade med de sista jordgubbarna. För er som undrar kan jag meddela att alla mina recept är mina egna om inte annat anges
Blanda äpple, vitlök och persilja med yoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Ja, det blev ju som sagt grillat i måndags och vi gjorde bl a den här som sås till
Riv äpplet grovt, skala vitlöksklyftan pressa, blanda äpple vitlök och persilja med yoghurt, smaksätt med salt och peppar 1 äpple, 1 vitlöksklyfta, 2msk hackad persilja, 2dl matlagningsyoghurt, salt och peppar
Vi kör med torkad mynta eftersom den håller så mycket längre än den i kruka, det blir mer intensiv myntasmak när den är torr och därför behöver man inte ta så mycket
Myntan, den bidrar med smak och inte mins med färg. För den som av olika skäl avstår alkohol, kan jag lova att det smakar lika gott med enbart flädersaft och tonic
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.