Smula ner jästen i havregrynsblandningen. Blanda samman 3 dl mjölk och havregrynen, låt detta svälla i minst 1 timme. Blanda 3 dl mjölk med oljan och värm detta till 37 grader. 3 dl havregryn
Blanda allt med mjölet. Garnera med chokladrasp. Vispa äggulorna fluffiga med 3 msk kallt vatten, 50 g socker och vaniljsocker. Vispa äggvitorna styva med resten av sockret (50 g). Täck bottnen påen rund form med löstagbar kant, ca 26 cm diameter, med bakplåtspapper ritat efter bottnen och utklippt. Droppa på citronsaften och blanda med sockret (50 g). Rör ut vaniljpuddingpulver med 125 g kallt vatten i en kastrull
Mixa mandelmassa, ägg, smör och mjöl till en slät smet i matberedaren med kniven monterad. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker, kanel, sultanrussin och mörk rom
Vispa äggulorna med sockret och sirapen tills det ljusnar och blir tjockt och pösigt. Ta ut kakan och och låt den svalna något medan du gör marängsmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.