Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. Snabba knäckflarn blev dagens snabbfika. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra
Jag är ingen vidare glassperson, kanske mest för att jag inte tål det (men är riktigt svag för cocosglass och glass med smak av grönt äpple och senaste favortiten mandarin, ser ni temat, udda smaker) men sorbeter har jag alltid gillat då jag tycker att det känns fräscht och även om så inte är fallet, nyttigare än glass
Äppelsorbet åt jag första gången på en restaurant i byn Nothalten i Alsace. Den är fräsch, har trevlig syra och är inte så där sockertung som efterrätter kan vara
Smält margarinet och blanda ner med de övriga ingredienserna till en ganska tjock smet. Ta ut och låt dem svalna på bakplåtspappret på ett plant underlag
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvadosoch Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Ingredienser 1 l äppeljuice 1 dl Calvados 1 st kanelstång 5 st kardemummakärnor 10 gram ingefära , en liten bit 1 st citron(er) 1 st apelsin(er) 1 tsk muscovadoråsocker , mörkt Köp receptet
KOKTA PÄRON MED VANILJ, INGEFÄRA OCHCALVADOS. En lika enkel som god höstdessert med päron hittade jag hos Linneas skafferi och har man inte tillgång till päron, så lär äpplen funka lika bra
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.