Rulla ut smördegen och bred på färskost. Bre på pesto och strö över hackad persilja och riven ost. Rulla ihop rullarna från långsidan och lägg med skarven ner på bakplåtspapper
Äppelbitarna tillför så otroligt mycket till smaken och rödbetssalladen blir syrligt god och fräsch. Den här rödbetssalladen är en av sitt slag, för att vara helt ärlig
Skär Quornfiléer och äpplen i stora bitar. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll marinaden över filéerna, blanda väl och låt marinera ca 10 min före grillning
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Det har varit gott om tomater i år på min tomatplanta. MEN inte alla har hunnit bli röda. Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan
Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunnt. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Oh, yes. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.