Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. 😀 Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås 😀
När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpajmed knäcköverdrag. Gillar egentligen inte äppelpaj så speciellt mycket, i så fall mer blåbär eller hallon som passar allra bäst med smuldeg
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. 1Vaniljsås0,5 vaniljstång 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölÄppelpaj Sätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.