Det råder äppeltider i trädgården. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för den resterande skörden
Knäckigäpplepaj. Knäckigt pajtäcke med antingen äpple eller rabarber i. Knäckigäpplepaj. Bred geggan över äpplena, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig
Skala och klyfta äpplena och lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplena och grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Knäckig äppelkaka. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.