För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Sätt ugnen på 150 grader. Putsa bort fett och hinnor av filén och skär den i 4 tjocka skivor. Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten
Älgfilé (3-4 port). Älgfilé (3-4 port). Här kommer ett riktigt fint middagsrecept till helgen. Förra lördagen tillagade jag mitt livs första älgfilé och om man får lov att vara lite nöjd med sig själv så lyckades jag riktigt bra med köttet
Köttet. Smörstek det rumsvarma älgköttet i stek pannan runt om. Salt och peppra. Stoppa in köttbiten i ugnen med en kötttermometer på ca 150 grader tills termometern visar 55 grader
Älgfilé. Älgfilé. En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Rödvinsky. häll lite olja i botten på en liten kastrull. fräs schalottenlök tillsammans med. vitlök,tomater,rotselleri,morot och finhackad chili med några kärnor ca 5-10 min så smakerna riktigt gifter sig
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Trä upp köttet på spett och marinera i lite whiskey, soya, och peppar över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.