Ugnsstekt älgfilé med sötpotatispuré & madeirasås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500-600 g älgfilé
  • 3 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 400 g sötpotatis
  • 100 g potatis mjölig
  • 100 g rotselleri
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 krm muskotnöt, färsk riven
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2-3 dl madeira, vin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 4 dl vilt buljong
  • 1 msk ljust redningsmjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 dl frysta lingon
  • 0,5 Hönsbuljong (tärning)
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0,5 l naturell olja
  • En valfri rotsak, ex palsternacka
  • Köttet500-600 g älgfilé 3 msk smör salt peppar
  • Sötpotatis puré400 g sötpotatis 100 g potatis mjölig 100 g rotselleri 0,5 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 0,5 krm muskotnöt, färsk riven salt peppar
  • Madeira sås2 schalottenlökar 1 msk smör 2-3 dl madeira, vin 1 dl crème fraiche 1 dl grädde 4 dl vilt buljong 1 msk ljust redningsmjöl peppar
  • Lingon reduktion1 dl lingonsylt 2 dl frysta lingon 0,5 Hönsbuljong (tärning) 0,5 dl vatten 1 tsk torkad rosmarin
  • Chips crisp0,5 l naturell olja En valfri rotsak, ex palsternacka salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.