Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar »knäppa«. 1 l färska kantareller, rensade. Svampstuvning1 l färska kantareller, rensade 2+2 msk smör 5 dl vispgrädde salt vitpeppar
Senapsstuvad potatis. Koka potatisen. Dela potatisarna i mindre bitar och blanda ner i stuvningen. Skär 2 cm tjocka skivor av köttfärslimpan och servera med potatisstuvningen
På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten. Rensa kantarellerna och stek dem i en stekpanna. Servera med de dillslungade potatisarna och gärna lite extra sås vid sidan av
Skär köttet i tunna skivor och servera med kantarellstuvningen och t ex råstekt potatis. TJÄLKNÖL MED GRÄDDSTUVADEKANTARELLER8 portioner1 kg djupfryst benfri bog eller högrevav älg- eller nötköttSaltlake. 2 burkar kantareller i vatten à 200 g2 finhackade schalottenlökareller 1 medelstor gul löksmör eller margarin2 msk vetemjöl3 dl vätska (mjölk + svampspad)3 dl vispgräddesaltsvartpepparSätt ugnen på 75 grader
Bryn potatis och vitlök i smöret. Låt koka tills potatisen är mjuk. Strö hackad persilja på potatisen, placera fisken på potatisen och krön det hela med en dillkvist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.