Mattes älgfilé grand slam, 
med potatisgratäng och pepparsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 15 dl vispgrädde
  • 13 klyftor vitlök
  • 1 riven västerbottensost
  • 1 Ca 1 kg älgfilé
  • 1 salt och peppar
  • 1 smör, till stekning
  • 1 valfri sallad, t.ex ruccola, babyspenat etc
  • 11 röd lök, hackad
  • 11 gurka
  • 16-8 babytomater
  • 12 msk sesamfrön
  • 1150 g fetaost
  • 1 färdig pepparsås som kan köpas i butik
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 krm svartpeppar
  • 1 Potatisgratäng1 kg potatis 5 dl vispgrädde 3 klyftor vitlök riven västerbottensost
  • 1 Älgfilé Ca 1 kg älgfilé salt och peppar smör, till stekning
  • 1 Sallad: valfri sallad, t.ex ruccola, babyspenat etc 1 röd lök, hackad 1 gurka 6-8 babytomater 2 msk sesamfrön 150 g fetaost
  • 1 Pepparsås färdig pepparsås som kan köpas i butik 2 dl vispgrädde 2 krm svartpepparPotatisgratäng
  • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Lägg den skivade potatisen i formen tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt grädden i formen. Toppa med riven västerbottenost. Tillaga i ugn i ca 60 minuter. Älgfilé
  • Ansa köttet från eventuella senor. Salta och peppra köttet efter smak. Vändstek köttet i stekpanna, i smör, tills det fått en fin yta. Tillaga köttet i ugn på 200 grader eller tills innertemperaturen nått 63 grader (medium). Mäts med hjälp av köttermometer. Sallad
  • Hacka rödlök, samt skär upp gurka och tomater i mindre bitar. Blanda rödlök, gurka och tomater med sesamfrön. Smula ned fetaosten. Rör samman samtliga ingredienser med salladen. Pepparsås
  • Värm den färdiga såsen. Tillsätt grädde. Smaksätt med minst 2 krm peppar Servering
  • Servera det saftiga köttet med potatisgratäng, varm pepparsås och sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.