Plocka upp ägget med en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Att pocheraägg är enklare än vad en kanske tror, viktigt är mängden ättika i vattnet då det är den som gör att ägget drar ihop sig
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjord på kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna. Dom är helt makalöst goda och får verkligen mig som saknat tunnbröd att hoppa upp och ner i taket av glädje
Bred majonnäs på brödskivorna, läggpå salladsblad, chorizo och avsluta med ägg. Jag såg en bild på en äggmacka för ett tag sedan som såg så himla god ut så idag till lunch försökte jag återskapa den
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan ochlägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Grädda bröden i en torr stekpanna några minuter på var sida
Jag har inte använt så mycket majonnäs och gräddfil, bara tillräckligt för att binda ihop röran men det är fritt fram att öka på mängden om man gillar när det är lite geggigt
Koka bovetenudlarna enligt anvisningen på förpackningen (överkoka inte, nudlarna fortsätter att tillagas i pannan efter kokningen) och häll av i durkslag
Lägg upp små sillbitar påtunnbrödet samt en klick av ört- och oströran ovanpå sillen. Den här fina lådan med godsaker (och recept) i stod nämligen och väntade på trappan när vi kom hem från tandläkaren idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.