Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Brantevikssill är en torrlagd sill som är ett måste till påsk, midsommar och jul
Dela sillen i mindre bitar. Blanda potatisen med olivolja och gräslök. Fördela allt på thin crisp. Garnera med dill och svartpeppar 4 st thin crisp, naturellt. 400 g inlagd sill. 100 g västerbottensost
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örteroch det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Nu har du en heminlagd sill som är riktigt god att äta som den är. Vitlökssillmedörter. Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning
Börja med att skala och hacka löken och stek den. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Jag håller påmed det sista julstöket, saffranspannacotta, räkpaj och stuvad grönkål. Koka upp grädde och saffran, smaka av med den sötning som du vill använda
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
ex fina Ostkällaren i stan - ljuvligt goda ostar i påsenmed hem, en tur in på El-Giganten för att beställa hem en ny köttkvarn - en ny kompis till majoren - och däremellan hyrning av filmer på biblioteket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.