Rätten är perfekt som "första kvällen i stugan-rätt" om man har tänkt att handla på en större affär nästa dag och bara vill ta med sig några få ingredienser för att snabbt svänga ihop något första kvällen
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes medmatjessill, hackat äggoch färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen påmedelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lägg alla ingredienser i en bunke. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Vispa ihop sparrisbuljongenmed grädde, citronsaft, citronrasp, äggoch lite örtsalt och sjud såsen på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar
Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda på ett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.