Lätta rätter att fixa till är alltid välkommet hos mig. Jag är ju ett stort fan av fisk, dels för att man mår så gott av den, och så är den relativt billigt, särskilt om man drar upp dom själv förstås
Jag vill gärna att min lax ska smaka mycket och slippa hålla på med såser och annat för att ge smak. För mig är lax en perfekt vardags rätt som jag gärna serverar med en god sallad
Blanda alla kryddorna till laxen med 0,5 dl av matlagningsyoghurten och vänd laxen i röran. Stek laxen i en varm panna ca 3 minuter på varje sida. 4 filéer fryst lax, tinad. Lax4 filéer fryst lax, tinad 2 tsk garam masala 1 msk paprikapulver 1 tsk koriander 1 tsk spiskummin 0,5 dl matlagningsyoghurt
Lax med ädelost i ugn. 2 bitar laxfilé utan skinn + ädelost. 2 bitar laxfilé utan skinn. 2 port. Skär en skåra längst med mitt i varje filé, skär inte igenom
Ännu en variant på lax med de kan man ju inte ha för många av. Häll blandningen över laxen. 600 g lax. Stek laxen i ugnen tills den har en innertemperatur på 54 grader. 600 g lax
Härom dagen så skrev jag ett inlägg om odlad lax vs. vildfångad lax och jag tänkte att jag ju faktiskt kunde dela med mig utav ett gott och hälsosamt recept på lax
Jag kryddade både med Kunglig Salladskrydda och Portugisisk Fiskkrydda, men det är fritt fram att använda vilken kryddblandning som helst som du tycker om
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.