Värm mourikkan över elden. Häll på olja på murikkan och bryn sedan skaven. Dra den åt sidan då den är brynt och stek sedan potatisen tills den är nästan klar
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Jag gjorde en enkel deg till mjuka tunnbröd som fick gräddas på muurikkan, och de behövdes inte alls många sekunder innan varje bröd blev färdiggräddat
Börja med att steka bacon så muurikkan blir infettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Gör så här. Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Stek kycklingen runt om på muurikka eller grill tills den är genomstekt, 10-12 minuter. Blanda marinaden, lägg i kycklingen och marineraminst två timmar eller över natten i kylskåp
Jag hoppas ni inte tröttnar på mina muurikka recept, det får ni bara inte. Muurikkan kan antingen eldas på underifrån med ved som vi gör, eller med gasol på en högre ställning
Matlagning på muurikkanVilket härligt väder det har varit hela veckan. Häromdagen plockade vi fram muurikkan och lagade kvällsmaten på den ute på altanen