Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Fyll bröden med woken och nån god sås. Börja med grönsakerna som tar längre tid. Det är så härligt att sitta vid elden och laga mat en vacker sommardag och sen blir ju maten så himla mycket godare än inne på spisen
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Gör upp en eld och när det är lite lagom med glöd så ställ dit muurikkan. I morgon kommer en uppdatering om vad som hände med den kondenserade mjölken, vi har inte hunnit smaka än
Det är ytterst sällan numera han är iväg på flyttresor med jobbet men nu var det smått kris i semestertider och allt och han åkte i måndags morse och kom hem igår, en dag tidigare än planerat
Blanda färsen med salt & peppar, lite vatten + riven lök + tony´s grillkrydda. Jag tillhör dom som ofta ”råkar” hoppa över frukost för jag kan absolut inte äta direkt jag vaknat och då är brunch perfekt framåt lunchtid istället
Börja med att massera in garam masala i kycklingen och låt den stå en stund. Man kan också välja om man vill göra den helt vegetarisk – då tar man bara mer halloumi, eller med bara kyckling
Ochmed lite lök, purjo, paprika, chili och ananas blev det en himla god kombination av allt. Servera med vårrullar som du värmer på längs kanterna på muurikkan
Guuuud så roligt alltså, det är såhär jag gillar att laga mat och nu har jag en massa planera på att bygga en lappkoja därute med eldstad i mitten och renskinnsfällar mm… Kan de bli mysigare en kall vinterdag
Blanda med saft, skal och olja, strö ner flingsaltet. Hetta hastigt upp kräftorna tillsammans med marinaden i en Muurikka eller i en wokpanna på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.