Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Skaldjursmixen jag använde innehöll musslor, bläckfiskoch räkor. Nästa gång jag gör paella kommer jag nog ersätta lite vatten med vitt vin ochskaldjursfond för lite mer smak
Fyll bläckfiskarnaoch förslut dem med stora tandpetare eller grillpinnar. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt
Det blir näst intill en kylskåpsrensning när man gör Paella. Koka jasminriset enligt anvisningarna på förpackningen, men krydda med gurkmeja, salt och en gnutta peppar
En enkel paellamed kronärtskockshjärtan och vita bönor men så tillräckligt. I juni var jag i Spanien för första gången, vi hyrde hus och givetvis fanns en paella(panna) där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.