Det är så här jag tycker matenärsom godast och får på köpet ett lågt GI. (Limen får en härlig söt smak närden grillas) Topparna kan du använda och pressa saften ur till salladen eller såsen
Jag gav genast rätten etiketten Fredagsmat, för det härär verkligen den sorts matsom passar att slänga ihop en fredagskväl, men ett glas vin i ena handen och blicken inställd på helg
När de ärfärdiga, häll köttbuljong i pannan, vispa ur och sila såsgrunden. Jag kommer ihåg hur överlycklig jag blev som barn när mamma hade lagat persiljejärpar
När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta
Mixa nässlorna i en matberedare. Och när man väl hittat ett ställe så kryllar det av dom. Det är mamma somlärt mig denna soppan och hon själv plockar nässlor nästan varje år så jag har tagit efter den traditionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.