Blanda och pensla laxen med olivolja, saft och skal. Servera potatissalladen till laxen. Baka laxen i ugn ca 15 min. 500 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 1 msk olivolja saft och finrivet skal av ½ citroner ½ tsk salt 600 g potatis 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt grön ärtpesto
Är du sugen på en oerhört lätt- och snabblagad middag som ändå känns lite festlig kan jag varmt rekommendera den här underbart lena pastasåsen med rökt lax i lätt gräddsås smaksatt med vitt vin och schalottenlök
Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. [Foto. Hemmakatten]. Gårdagens middag som gjordes och avnjöts mellan de två åttondelsfinalerna i VM-fotbollen, det gäller att hålla schemat nu,
Ikväll har vi ätit färsk lax med asiatiska smaker, gjorde nudelwok till och en kall limesås. Asiatisk lax, 4 pers. 4 bitar lax1 lime1 tumnagel stor bit ingefära, rivenSesamolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk teryiaki såsGör en marinad av detta och. - Läs hela inlägget här 4 bitar lax
1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Rör ihop smulad fetaost och crème fraiche och servera till laxen och grönsakspastan. Salta och peppra laxen och baka den i ugnen i ca 15 minuter. 2 st laxfilé
Lägg laxen i en ugnsfast form. Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med parmesan. Lax med medelhavstäcke, 4 portioner. 4 laxfiléer. Lax med medelhavstäcke, 4 portioner. 4 laxfiléer