Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Denna laxrätt har nog blivit ett av de mest uppskattade inläggen på hela bloggen. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
Ikväll gjorde jag denna goda laxrättmed asiatisk touch. Salta lite över laxen. Till och med dottern tyckte den var super god, vilket är ett riktigt bra betyg
Stöt potatisen till ett mos och blanda det med grädde och ägg. Smaka av med salt och peppar. Fräs lök och svamp tills det är mjukt i en kastrull med smör
Börja med att smälta smöret och fräsa löken tills den blir blank. Värt att testa för alla laxälskare. Smaka av såsen med salt och peppar och lite cajennpeppar
Idag blev det en gryta vars ingredienser kan sammanfattas medlax, broccoli, rödlök, morot, röda linser, tomatpuré, honung, hummerfond, citronpeppar, créme fraiche och vatten
Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. Servera den sedan med såsen, färskpotatis, lättkokt sparris och räkor, och du har en härlig festmiddag
Rör i dill och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. Garnera med dill och citron och servera med potatis och sockerärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.