Börja först medlaxen. Till laxen. Riv ingefäran och blanda med alla övriga ingredienser. Lägg över laxen i en ugnsform med skinnet på nedansidan och häll över sojablandningen
sherry samt lite sesamolja (det kan vara bra att ta det försiktigt med den eftersom den har en säregen smaks om inte alla gillar men som jag bidrar till den distinkta asiatiska smaken)
Här sitter jag en ledig torsdagseftermiddag framför datorn med en kopp kaffe i handen. Det är intressant att sitta och lyssna på dem måste jag säga, höra hur de diskuterar fram och tillbaka, blir lite smått "osams", men sen ändå kommer fram till en lösning som båda är nöjda med
Nudlar med kycklingfärs smaksatt med vitlök, ingefära, lime, sesam och chili. Toppa gärna nudlarna med strimlad purjo- eller salladslök och rostade sesamfrön
Ketjap manis ser ut som ovan och hittas bland de asiatiska varorna i mataffären. Igår grillade vi en hel laxbit som vi penslade med en väldigt god glaze
Placera laxen ovanpå och dekorera med mer bladpersilja/koriander. Lax är ju både så nyttigt och gott och här kommer ett recept som jag absolut tycker att ni ska testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.